Sunday, April 10, 2011

Dinner Tema- 60-an?!

wahh dah lama tak update kan? Dah tiga hari. okehh. I'm really sorry for the last entry because its kinda personal.. Anyway, thanks for all the pray and the wishes given to me.. InsyaAllah sama-sama beroleh barakah :)

Sebenarnya tak tau nak update pasal apa ni, malam ni ada dinner.. Dinner sekali dengan Majlis anugerah dekan.hihi..Pelik jugak kat Shah Alam, selalunya dinner course dengan dinner Dean List lain-lain, tapi kali ni dia gabung.. Anyway.. Sekarang tengah pening..


Pening sebab tema dia 60-an.. err, tema 60-an?? Nak pakai baju apa?? Sebab aku tak dapat nak bayang tema 60-an tu, kawan aku cakap tema 60-an tu yg macam pakai bell bottom, pastu rambut afro.. And macam tu la.. Tapi tu bukan 70-an ke?? Retro style.. Tema 60-an ni susa nak bayangkan la..

To the organizer, lain kali buat tema yang senang sikit boleh tak.? Kesian kitorang ni, tak tau nak pakai baju apa.. Dah la dinner sekali satu semester , ni tema pun memeningkan.. And then to solve the problem, aku pun google la tema 60-an nih.. And then, you know what i found?


baju petak-petak and skarf kat leher..err,skarf kan??

err, baju petak2, speaky, and songkok tinggi.


ehh,sama ngan gambar kat atas, saje je..suka tengok kapel ni..ehh,bukan,suka tgk pic ni..kaler dia very vivant!

And baru tau tema 60-an tu kena baju petak-petak...tu yang common..tapi, aku takde baju petak-petak.. so macamana?? Atau aku yang outdated nih takde baju petak-petak..semuu orang ada kot!!


Erggh,apapun ,aku nak tidur dulu, letak masker, pastu letak timun, pastu pegi salon, test baju, call limo and pergi dinner..okeyh.itu tipu..hihih..okehh,nak rehat, tadi penat beerlakon.huh!


p/s: malam ni ai jadi jurukamera, nanti ai naik pentas amek hadiah sapa yang gambar ai??! Argghh, tak best! 

25 comments:

Cik Jari said...

hikhikhik...pakaila songkok tinggi...pakai misai kontot...pastu pakai kemeje kotak2 letak tie yg bentuk riben tuh....hahaha...

nnti jgn lupe tayang gamba dinner eyh..nak tgk!!


congrate dpt adiah:)

adan said...

smart ar pic ko bro..

itu la kelebihan tukang gambar ni...

gambar yang dia ambil cantik.. tp kalau orang lain yang tangkap posing dia... urm... tak adil..!

adwafarahin said...

shazmiey cbe pakai kot kemeja putih letak BOW mcm P.Ramlee,pakai speck HITAM ok gak hahhaa konpem smart!

die amik hadiah yer! tahniah la budak hebat! :)

adwafarahin said...
This comment has been removed by the author.
~Nabilah~ said...

klau x de bju ptak2,g bli jer...kihkihkih

Shazmiey Abdurahman said...

@Cj: masalahnya dinner is less than 4 hours, mana sempat nak cari semua tu..insyaAllah akan try update secepat yg mungkin..hihi

Shazmiey Abdurahman said...

@adan: hihi..errm., fotografer dia ni pakai nikon sebenarnya.nikon punya kaler vervy vivant, klu canon more to portraiit..tu masalah dia..

Shazmiey Abdurahman said...

@adwa: bow mahal tau.hihi..laipun dah tak sempat nak beli semua tu..hurm.. hih.thanks for wish :)

Shazmiey Abdurahman said...

@Nabilah: dinner is just in few hours, tak sempat dah nak beli.hihi

cantekk said...

best nye ;-)

Ainnur Afiffah :) said...

wahh..menarik tuu tema 60-an...takde g lah beli..tak rugi sbb awk takda lagi kan :)

tak pun ,pakai pinjaman sdn bhd .haha

amny said...

wawahh..nati pix diner ala2 60an tu jangan lupa bwak masuk dlm next entry k..hehhehe^^

KUREKURE COMEL said...

pkai baju kotak2...lepastu seluar bawah kena besar....hehehe....


lepastu kasi rambur kembang2 ckit..oppss...afro kot...


hehehe...

Shazmiey Abdurahman said...

cantek: hihih..best tapi penat..bru blik dari dinner la ni.hihi..

Shazmiey Abdurahman said...

ainnur:: hihih..pakai bju lama je.hiih..err,pinjam, tanak, nnti ada penyakit kulit, hah,tak ke naya, free2 dpt penyakit sebab pakai bju org.hihi..

Shazmiey Abdurahman said...

amny:: of coz la nak upload kejap lagi update :)

Shazmiey Abdurahman said...

kure2: hihih.malu la nak pakai afro.hihihih..

Shamsuddin Amin said...

pakai baju kotak2
pastu masukkan dalam... haha
sgt 60-an...

xper2...
biar ak amik gambar ko... =P

Shazmiey Abdurahman said...

@Sham: hihih..dinner dah habis..aku pakai bju hitam je tadi.hihih.. pic aku pun aku suru fotografer amek..hehehe..

GiveAsh said...

alumnai AS220 ndak dijemput diner...!!

apik pehe said...

hahaha..nmpk macam p.ramlee dah..

Henry Zackery said...

kalau songkok tu senget sket ketepi memang old skool..hehe :)

Lelaki Oh Lelaki

Shazmiey Abdurahman said...

give ash:hihi adalah,.apsal ko tak pegi!?

Shazmiey Abdurahman said...

Apik:hihi..aah,macam p ramlee,tapi susa nak cari pakaian yg macam dia wehh..

Shazmiey Abdurahman said...

henry: hihih..err,sngkok? aku takde songkok, ada kopiah je.hurmm..tu yg susa tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails